tisdag 11 december 2012

Legenden om Lucia Svensson.

Det är ett jäkla tjat om den där pepparkakan i luciatåget. Tydligen vill folk försöka få bort hen ur tåget. Detta beror förstås på att dom där från andra länder kommer hit och kräver det. Det är förstås en brinnande fråga när man flytt från sitt hemland och lämnat kvar familj i krig. Man vill absolut inte att svenska barn ska gå klädda i brunt och sjunga om Pepparkakeland.
Om vi bevarat Sverige svenskt hade allt varit sig likt. Vi hade sjungit We wish you a Swedish christmas och hela luciatåget hade varit gult och blått. Vi hade enbart lussat i våra svenska vackra kyrkor (utan präst förstås för sånt där gudåjesussnack är bara för drygt).
Alla vet att Lucia är en ursvensk tradition. Pepparkakeman och Lucia Svensson var skittajta från dag ett. Dom växte upp på samma gata i Södertälje. En dag ville dom leka helsvenskt tåg. De sjöng och dansade hoppsasteg vägen fram. Plötsligt mötte de en ensam stjärngosse som så gärna ville hänga på. Eftersom stjärngossen var genomsvensk i flera led bakåt fick han självklart vara med. Vi svenska människor måste hjälpa varann, som Santa Lucia alltid sagt. Den svenska tomten fick också vara med. Och när ett gäng söta skönsjungande tärnor ville joina var tåget komplett. Sen den dagen har vi svenskar varje år firat Luciadagen.

1 kommentar: